Osoba otca kardinála Tomka bola spojená aj s našou farnosťou

IMG_9568-557x471 (1).jpg

V Ríme dňa 8. augusta 2022 vo veku 98 rokov zomrel slovenský kardinál Jozef Tomko, emeritný prefekt Kongregácie pre evanjelizáciu národov. Vo Vatikáne bude posledná rozlúčka so zosnulým kardinálom Jozefom Tomkom vo štvrtok 11. augusta o 11:00 hodine v Bazilike sv. Petra. . Pohrebné obrady v Katedrále sv. Alžbety v Košiciach budú v utorok 16. augusta so začiatkom o 11:00 hod. a hlavným celebrantom bude emeritný arcibiskup kardinál Dominik Duka. Jeho bohatý životopis si môžete prečítať TU. Naša farnosť sa modlí za spásu otca kardinála. Nech ho dobrý Pán odmení večným životom za jeho službu pre Cirkev, ktorej verne slúžil  a pre našu vlasť, ktorú vždy miloval.

Kardinál Tomko patrí medzi najvýznamnejšie postavy v dejinách Slovenska, ktorého služba a úrad mali vplyv na dianie v univerzálnej Katolíckej cirkvi. Pán kardinál bol spojený aj s našou farnosťou. Dňa 9. septembra 1989 prišiel na Spišskú Kapitulu, aby vysvätil nového diecézneho biskupa Františka Tondru. Cestou z biskupskej vysviacky sprevádzaný Mons. Jánom Magom, vtedajším kežmarským farárom, vstupil aj do kežmarského Kostola sv. Kríža. Táto krátka návšteva ostala hlboko v jeho mysli a kežmarský chrám aj neskôr opakovane navštívil. 

V kronike farnosti nájdeme jeho pozdrav a podpis z roku 2013.

A taktiež jeho pozdrav a podpis v roku 2014.

Kežmarská televízia o tejto návšteve prinesla informáciu vo svojom spravodajstve. Odkaz je TU

Galéria

Počúvaj podcast kdekoľvek sa nachádzaš

Vyber si jeden z podcastov a počúvaj ho prostredníctvom tohto webu alebo cez jednu z obľúbených podcastových aplikácii.

Niektoré prekážky modlitby

Tento rok sa v Katolíckej cirkvi slávi ako Rok modlitby. V tejto časti Vám ponúkam praktické podnety pre farnosti, spoločenstvá a rodiny, ako prehĺbiť našu modlitbu. Prajem Vám príjemné počúvanie.

Počúvaj na:

Spotify logoApple Podcasts logoGoogle Podcasts logo

Posolstvo evanjelia z 16. nedele v Cezročnom období (21.7.)

V mojom podcaste Božie slovo medzi nami (BSMN) Vám pravidelne ponúkam zamyslenie k evanjeliu najbližšej nedele. Teraz je to nad úryvkom Mk 6,30-34. Prajem Vám príjemné počúvanie!

Počúvaj na:

Spotify logoApple Podcasts logoGoogle Podcasts logo

Podporte nás

Ďakujeme za Vašu podporu a štedrosť, aby sme aj naďalej mohli uhrádzať potrebné výdavky a pripravovať pastoračné aktivity. Aktivity našej farnosti môžete podporiť finančne prostredníctvom pokladničiek v kostoloch alebo priamo na bankový účet farnosti.

IBAN: SK50 1100 0000 0026 2315 8188